marți, 24 iulie 2012

Cum sa ingrijim parul vopsit?


 
In ziua de azi foarte multe femei isi schimba culoarea parului.  Fie ca o fac din curiozitatea fie ca doresc o schimbare destul de significanta in viata lor si vor o schimbare radical de stil. Insa nu multe femei stiu ca parul dupa ce este vopsit devine mult mai sensibil si are nevoie de o ingrjire speciala.
Odata pusa pe par, vopseaua are un efect foarte agresiv si deterioreaza parul natural, indifferent ce uleiuri speciale contine sau ce efecte sunt trecute in prospect. Deci tot ce trebuie sa stie o doamna sau o domnisoara care vrea sa isi schimbe culoarea naturala a parului folosind vopseaua de par va gasi in acest articol, care sper sa fie de ajutor.

1.       In primul rand parul nu trebuie sa fie spalat inainte de vopsire, deoarece este necesar un interval de timp pentru a permite reglarea secretiei de sebum la nivelul scalpului pentru a preveni aparitia iritatiilor. Spalarea se va face dupa ce vopseaua si-a facut efectul de schimbare a culorii,pentru a elimina excesul care a mai ramas pe firele de par.

2.       Parul fiind vopsit de acum inainte trebuie sa ii acorzi o atentie cu totul si cu totul deosebita. Nu trebuie sa fi expert pentru a face asta. Trebuie doar sa elimini din start samponul pe care il foloseai pana sa te vopsesti. Parul tau de acum are un alt statut si trebuie tratat ca atare. Samponul si balsamul pentru par vopsit nu trebuie sa lipseasca de la tine din baie. 

3.       Parului vopsit ii este recomandat o data pe saptamana o masca de par hidratanta. Toate doamnele si domnisoarele trebuie sa stie ca o data vopsit parul se usuca si se deshidrateaza, pierzandu-si din luciu si din culoare. De aceea are nevoie de o atentie sporita si o ingrijire sanatoasa.

4.       Inainte sa isi vopsesti parul trebuie sa te gandesti ca te vei intalni cu problema radacinilor. Parul creste, iar dupa ce il vei vopsi radacinile care vor creste vor avea culoarea parului tau natural. Trebuie sa le acorzi atentie separata. O data la 6-8 saptamani radacinile trebuiesc vopsite, deoarece lungimea parului si radacinile de culori diferite nu arata tocmai bine. Trebuie sa mai sti ca o data la aproximativ 3 luni de zile trebuie sa iti revopsesti  parul deoarece isi va pierde din culoare si din stralucire, chiar daca ai grija de el.. Din cauza spalarilor repetate culoarea se va sterge si aspectul parului nu va fi deloc atractiv. Daca vrei ca pana te vopsesti totusi sa mai faci o mica ajustare culorii, poti folosi un sampon colorant sau un revelator de culoare.

5.       O alta regula care ar trebui respectata cand vine vorba de parul vopsit este sa iti  lasi parul cat mai natural. Cel mai bine este sa optezi pentru coafuri simple care nu implica placa de intins parul sau ondulator, fara gel, spuma de par sau fixativ.  Astfel vei evita niste factori daunatori si iti vei mentine parul mai stralucitor si mai sanatos mai mult timp.

6.       Daca vrei sa te vopsesti insa nu doresti o schimbare radical, poti opta pentru o nuanta de vopsea apropiata de culoare ta naturala. Astfel iti va fi mai usor sa il intretii, si in momentul in care iti vor creste radacinile, diferenta de nuante nu va mai fi atat de mare si iti va fi si tie mai usor deorece nu va fi urgenta revopsirea parului.

Toate femeile vor sa arate bine in ziua de azi si foarte multe fac compromisuri. Sunt unele reprezentante ale sexului frumos care inainte sa isi schimbe culoarea parului nu iau in considerare faptul ca poate nu le va sta bine cu nuanta de vopsea pe care ele si-o doresc foarte mult, si in acest caz, dupa vopsire vor avea o surpriza foarte neplacuta cand vor descoperi ca nuanta nu se potriveste cu tipul de ten, nuanta tenului lor. In acest caz ramane revopsirea dar nu este recomandat sa iti vopsesti parul de doua ori pe zi. Parul se va arde foarte rau si isi va reveni foarte greu dupa doua runde de vopsit. Trebuie sa ne gandim ca chiar daca pe toate cutiile de vopsea scrie ca ele contin tot felul de uleiuri si vitamine, vopseaua ramane in continuare chimica si daunatoare sanatatii parului natural.  

Concluzia este ca parul trebuie ingrijit foarte bine in special cand este vospit. Toate ne dorim sa aratam bine si sa iesim in evidenta, insa trebuie sa avem grija ca totul sa iasa ca la carte si sa nu dam gres, deoarece este imaginea noastra la mijloc.

2 comentarii:

  1. foarte buna o astfel de postare si chiar aveam nevoie de astfel de sfaturi ca tot am inceput sa ikmi vopsesc parul:d. merci:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu cea mai mare placere. Vor mai urma posturi cu sfaturi pentru doamne si domnisoare. Sper sa iti mai fiu de folos! :*

    RăspundețiȘtergere