miercuri, 25 iulie 2012

Cum sa ai o manichiura de invidiat


Mainile sunt oglinda unei persoane. Este foarte inestetic si foarte urat sa vezi o doamna/ domnisoara aranjata si cocheta dar cu unghiile neingrijite. Ungiile trebuiesc ingrijite si "aranjate" in permanenta deoarece ele intregesc personalitatea fiecaruia dintre noi.
Unghiile ingrijite arata lumii ca ne preocupa aspectul nostru si suntem atente la imaginea si sanatatea noastra.
Cand spui ca trebuie sa iti faci manichiura, si te duci si dai pe unghii un strat de lac incolor sau oja, asta nu inseamna ca ti-ai ingrijit unghille. Ca si parul si tenul, unghiile au nevoie de putin mai multa atentie, fiind necesare niste procedee de ingrijire si de mentinere.
Sunt foarte multe femei care sunt multumite de forma unghiilor lor. Si in principiu acele femei sunt si cele care le ingrijesc si le acorda destul atentie pentru a avea o manichiura de invidiat. Insa femeile care nu sunt multumite de unghiile lor, pentru ca nu sunt rezistente si se rup, pentru ca se exfoliaza au tendinta de a nu acorda mai multa atentie si de a lasa aspectul unghiilor neingrijit.
Acum hai sa trecem la lucruri mai interesante decat parerile mele proprii si personale. Sfaturi despre cum sa avem o manichiura de invidiat si cum sa ne mentinem unghiile ingrijite si sanatoase mai mult timp.
1.       Primul pas
Primul pas in obtinerea manichiurii mult dorite este curatarea si taierea unghiilor. Cand zic curatare ma refer la cuticule(care nu trebuiesc taiate) si indepartarea de pe unghii a lacului care a mai ramas. Cel mai bine este ca inainte as incepi curatarea unghiilor este sa inmoi pe rand mainile in putina apa calduta, si daca adaugi si niste uleiuri hidratante pentru pilirea mai usoara a unghiilor cat si pentru indepartarea mai rapida a cuticulelor. Pentru indepartarea cuticulelor este recomandata folosirea unor betigase cu vata la capat, de preferat inmuiate in ulei special pentru cuticule. Cuticulele nu se taie, cuticulele se imping cu ajutorul acelor betigase, si aspcetul unghiei va fi mult mai frumos.

  1. 2.       Al doilea pas

Dupa indepartarea cuticulelor, taierea si curatarea unghiilor, urmatorul pas este aplicarea baezi de unghii transparente. Astefl unghiile vor fi protejate de factorii nocivi din exterior si de asemenea baza de unghii va impiedica ingalbenirea unghiilor, lucru care se intampla din cauza lacului de unghii sau a ojei. 



  1. 3.       Al treilea pas

Dupa aplicarea bazei de unghii transparente, urmatorul lcuru pe care trebui sa il facem este sa  aplicam lacul pe care il dorim. Aplicarea se face de la baza unghiei spre exterior, de la degetul mic spre degetul mare. Lacul se aplica doar din 3 miscari si trebuie sa ne asiguram ca primul strat de oja este mai gros decat al doilea.

  1. 4.       Pasul  patru

Consta in finisarea manichiurii. Adica se ia un betigas cu vata la capat si se sterg petele de oja care ti-au ramas pe langa unghie sau pe degete. Ca totul sa fie perfect mai poti aplica un start de lac incolor pentru intarire, pentru a proteja lacul de unghii.

Deci din viata unei femei nu ar trebui sa lipseasca trusa de manichiura. Ce trebuie sa gasim in aceasta trusa?

 Urmatoarele: Vata, acetona, betigase cu vata la capat, pila, forfectua, betigas de plastic pentru cuticule, crema hidratanta pentru maini si unghii, baza pentru unghii transparenta, lacul de unghii preferat si lacul intaritor. Acestea sunt de baza. dar daca tu mai folosesti si altceva pentru unghiile tale, simte-te libera sa adaugi.

Este foarte bine si util sa inveti sa iti faci singura manichiura, dar o data pe luna nu are strica sa te duci la un salon, unde vei beneficia de un tratament profesionist si un specialist va putea corecta eventualele erori, dar un astfel de tratament va fi benefic unghiilor tale.

Din cand in cand nu strica sa faci si un tratament cu sare de mare, sa folosesti creme hidratante cu vitamine pentru maini cat mai des, si cand faci curatenie in casa, sau spelli vase ar fi indicat sa porti manusi, deoarece manusile iti protejeaza pielea mainii dar si unghiile.

Cum am spus si la inceput, o manichiura si niste maini ingrijite lasa impresia de curatenie si intregesc personalitatea noastra. Nu este greu sa ai grija de maini si de unghii. Tot ce iti trebuie este doar putin timp liber si rabdare. Si daca nu iti iese din prima asa cum iti doresti, mai incearca. Nu trebuie sa fi expert ca sa iti faci unghiile sa arate bine si ingrijit.
Asa ca hai sa ne facem putin timp pentru noi si pentru frumusetea noastra si sa ne facem o manichiura frumoasa si potrivita sezonului cald.

2 comentarii: