joi, 26 iulie 2012

Bijuterii, bijuterii, bijuterii


Stiti vorba aia " Diamonds are girl's best friend". Ei bine, da ma refer si la diamante, dar in pricipiu vreau sa discutam despre bijuterii. Acele lucruri minunate la care ne bucuram cand le primim sau cand ni le cumparam singure. Acele podoabe care ne fac sa avem mai multa incredea in noi, si de ce nu, cateodata ne fac sa ne simtim ca niste printese.
Bijuteriile sunt accesoriile care intregesc tinuta noastra, fie ea de zi sau seara.
Alegerea accesoriilor de gen trebuie sa le alegem in functie de forma fetei pe care o avem dar si in functie de tinuta noastra. Prima oara sa vorbim despre cum ne alegem bijuteriile potrivite in functie de forma fetei.
  1. 1.       Fata rotunda
In cazul doamnelor/domnisoarelor care au forma fetei rotunda, este recomandat sa evite cerceii rotunzi si  supradimkensionati. Cele mai bune modele de cercei pentru fetele rotunde sunt cerceii lungi, care dau impresia de alungire a fetei. Cat despre coliere care au o influenta foarte mare asupra fetei, cele recomandate sunt colierele lungi sau in forma de Y, care vor face fata sa para mai lunga.

  1. 2.       Fata ovala
Fata oval de asemenea cu fatza rotunda, este pusa in valoare cu cercei lungi facuti din lanturi sau cercei triunghiulari. De asemenea pentru a iesi totul ca la carte trebuie sa tii cont si de forma gatului.

  1. 3.       Fata patrata
Pentru fata patrata, cel mai bine este sa folosim cercei mici, care sa nu scoata in evidenta foarte mult forma fetei. Cerceii alungiti sau ovali sunt perfecti, insa trebuiesc evitati cerceii mari si rotunzi.
  1. 4.       Fata inima
Pentru fetele/femeile care au fata in forma de inima, sunt recomandati cerceii care au exact forma opusa fetei.  Adica in parte de sus sa fie mai ingusti, iar in partea de jos mai lati, in acest fel echilibrand forma fetei. Privind colierele, poti face o alegere foarte buna purtand un colier rotund sau in forma de Y.

Acum ca am lamurit problema cu forma fetei si ce bijuteri ni se potrivesc mai bine, trebuie sa stim si cum sa le asortam si cum sa ne punem tinutele in valoare cu ajutorul bijuteriilor.
Moda se schimba foarte des, si trebuie sa fim mereu in pas cu ea. Este destul de greu sa tii pasul cu moda, dar nu trebuie sa fi expert ca sa stii cum sa te imbraci si cum sa iti asortezi bijuteriile la tinuta.
Sa incepem cu bijuteriile pe care le purtam pe timpul zilei. Trebuie sa fie cat mai finute si sa nu iasa foarte mult in evidenta. Nu vrem sa exageram si sa atragem reactii negative asupra noastra. Mai ales pe timpul verii, tinutele sunt foarte lejere, si bijuteriile trebuie sa fie micute si sa nu punem foarte multe.
La tinuta de seara trebuie sa tinem cont de rochia pe care o purtam.  Daca avem o rochie care este foarte incarcat de elemente trebuie sa ne alegem de preferat niste cercei, care pot fi mai voluminosi, dar nu trebuie sa ne mai punem nimic la gat. La o rochia de seara simpla, fara elemente atasate, putem purta un colier mai voluminos asortat cu niste cercei la fel.
O intrebare pe care am auzit-o foarte des, ce bijuterii sunt potrivite la rochia de mireasa. Ei bine, in ultima vreme miresele nu prea mai poarta bijuterii, si nici tiarele nu se mai poarta. Cu siguranta o mireasa este speciala cu un accesoriu de par(in afara de nelipsitul voal) pus intr-o parte si niste bijuterii foarte foarte finute. Cand vorbim despre ce bijuterii putem asorta la rochia de mireasa, de asemenea intervine rochia. Depinde de rochie cat este de incarcata. Si se aplica aceleasi sfaturi ca si la rochia de seara.
Asa ca de feicare data cand cumparati bijuterii, ganditi-va la forma fetei si daca va avatajeaza. Si nu va cumparati bijuterii inainte sa va cumparati rochia. Pentru ca este mai simplu sa cumperi bijuterii in functie de rochie decat sa cumperi rochie dupa ce ti-ai cumparat bijuterii.
Oricum acestea sunt niste sfaturi prietenesti, pe care daca vrei poti sa nu le iei in considerare.
Acestea fiind spuse, sper sa va gasiti bijuteriile potrivite mai repde, fara sa stati sa stati foarte mult sa le cautati.
Si cum bijuteriile sunt cele mai bune prietene ale fetelor( stiu ca vorba este ca diamantele dar acuici vorbim despre bijuterii) nu renuntati niciodata la ele. Accesorizati-va toate tinutele cu bijuterii. Veti iesi in evidenta si va veti simti mai bine.
Profitati de faptul ca sunteti reprezentante ale sexului frumos la maxim!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu