joi, 19 iulie 2012

Cum iti alegi destinatia perfecta pentru vacanta de vara?( vacanta in afara tarii)


Cand vine vorba despre acest subiect parerile sunt impartite. Sunt foarte multe persoane care considera ca vacanta perfecta este o vacanta in afara tarii. Tari ca Grecia sau Turcia sunt in topul preferintelor romanilor. Dar litoralul romanesc de ce nu ne mai place? In comparatie cu tarile straine, preturile la noi sunt foarte mari si conditiile putin mai proaste decat in Grecia sau Turcia. Cu aceasi bani cu care ai sta 5 zile in Romania pe litoralul romanesc la un hotel de 3 stele, ai putea  sta pe litoralul turcesc sau grecesc 3 zile dar cu all inclusive. Deci aceasi bani dar alte conditii, mult mai bune. Am avut foarte multe vacante in afara tarii: Grecia, Turcia, Portugalia, Spania, Bulgaria. De fiecare data cand m am intors in tara si le-am spus prietenilor mei unde am fost si cat am stat mereu mi-a fost adresata aceasi intrebare:"Cat a costat?" Mare le-a fost mirarea cand au aflat ca am stat acolo cu 2-3 zile mai putin decat as fi stat in Romania dar cu aceasi suma de bani cheltuita si conditii mult mai bune. Le-am recomndat tuturor prietenilor sa faca acelasi lucru. In special pentru amintirile cu care te vei intoarce de acolo. Peisajele sunt superbe, oamenii se poarta frumos cu turistii. Eu una am ramas foarte multumita de toate experientele pe care le am avut in toate vacantele mele petrecute in afara tarii.
Dar ca sa fii sigur ca totul va fi perfect sunt niste pasi pe care toata lumea ar trebui sa ii urmeze. Cand vine vorba de o vacanta in afara tarii nu este totul foarte simplu. Pasii sunt urmatorii:
1.       Informeaza-te
Acesta este un pas foarte important. Trebuie sa studiezi foarte bine toate ofertele de la agentiile de turism.  Sa vezi ce anume ai inclus in oferta. Sunt unele agentii unde in oferta nu ai inclusa asigurarea medicala. Sau transportul de la aeroport pana la hotel. Insa sunt si alte agentii unde dai cu 2-3 euro mai mult dar ai acestea incluse. Trebuie sa analizezi tot ce iti ofera agentia si ceea ce nu ai inclus sa aranjezi sa nu iti dai seama dupa ce ai coborat acolo din avion ca nu ai totul asigurat. Informatiile sunt foarte importante cand vine vorba despre vacanta ta care vrei sa fie perfecta.
2.       Transportul 
Daca pleci cu familia trebuie sa te asiguri ca toata lumea este de acord asupra mijlocului de transport. Daca veti merge cu avionul, toata lumea s fie de acord si nimeni sa nu aiba rau de avion.  Daca este vorba de o calatorie cu masina pana la destinatie, gandeste-te ca va fi obositor si cel mai bine e sa fiti doi soferi in masina pentru a face cu schimbul. Dar ce faci in cazul in care nu poti ajunge cu masina acolo, avionul este singurul mijloc de transport care te poate ajuta, dar cineva din familia ta are rau de avion. Ei bine sunt mai multe modalitati de a reduce stresul si rau de avion.  Dar despre asta vom discuta in alt articol in alta zi, intr-un alt articol.
3.       Vremea 
  Alt apect la care trebuie sa te gandesti si trebuie sa fi foarte atent este vremea. Daca ti-ai planuit o vacanta in Grecia spre exemplu nu cred ca r fi foarte placut daca ai ajunge acolo si ai descoperi ca ploua torential si practic ai ai mers atata drum pana acolo degeaba, deoarece vei sta inchis in camera de hotel. Deci cel mai bine este  sa fii cu ochii pe prognoza meteo  si sa te asiguri ca vei avea parte de o vreme frumoasa.  insa daca vreme se va incapatana si va fi vreme posomorata o perioada  mai lunga de timp, cel mai bine este sa amani vacanta, sau sa iti alegi un alt loc unde sa te relaxezi si sa te distrezi.

4.       Destinatia finala
In sfarsit ai gasit o locatie care ti se pare perfecta. Dar gandeste-te daca o sa le placa si celor care vor merge cu tine? Nu te gandi numai la tine, trebuie sa te gandesti daca si lor le va face placere sa se afle in acel loc. Daca sunt si locuri de distractie, dar si de relaxare. daca vor merge si copii cu tine trebuie sa gasesti un loc in care si ei se vor simti bine si vor avea ce sa faca.

Deci ca sa fi sigur/a ca vacanta pe care tu o planuiesti va fi perfecta si toata lumea se va simti bine, nu te grabi sa cumperi primul pachet de la prima agentie care iti iese in cale. Cu siguranta daca vei mai cauta vei gasi si alte oferte mult mai bune si de ce nu, mai convenabile. Gandeste-te la toata lumea, deoarece ca totul sa fie perfect toata lumea trebuie sa se distreze si sa se simta bine. 
Acum, toate acestea fiind spuse iti doresc o vacanta minunata si distractie placuta.

2 comentarii: